Marketing Imobiliar

  • de Imobiliare Alba
  • 2 ani în urmă
  • 0
Marketing Imobiliar

Marketing imobiliar, un avantaj pentru orice agenție imobiliară. Primele impresii pot lăsa un impact de durată asupra modului în care oamenii vă percep produsul afișat pe website.

Citiți acest articol care vă poate ajuta să aveți un website performant și care poate îndeplini condițiile impuse de Google. Toate informațiile respective sunt vitale pentru website-ul Dvs.

Prezentarea unei proprietăți în mod profesionist, poate captura rapid atenția motoarelor de căutare. Cel mai important este să aveți un website foarte bine optimizat.

Peste 80%, din website-urile cu profil imobiliar, au o optimizare foarte proastă și aici mă refer la partea tehnică. Motorul de căutare Google (pentru că deocamdată pe el ne bazăm), a creat un tool gratuit unde putem testa orice model de website.

Din punct de vedere tehnic, website-ul creat de Google https://web.dev/measure/, ne ajută extrem de mult în creșterea traficului organic și chiar a autoritîții website-ului.

Analiză SEO, Marketing Imobiliar

Dezvoltatorii de website-uri nu doresc ca beneficiarul să știe cum se testează un website, sau poate nici ei nu știu, însă, trebuie să conștientizați că un website slab optimizat duce la pierderea multor clienți.

După adăugarea URL-ului complet în căsuța de testare Web.dev, veți primi un raport cu partea tehnică a website-ului. Aici avem patru secțiuni:

Marketing

  • Performanță
  • Accesibilitate
  • Cele mai bune practici
  • SEO

Trebuie să știți că performanța nu trebuie să atingă 100%, pentru că informațiile respective țin de serverul de hosting, de imaginile din pagina de start, de fișierele CSS și JavaScript, care pot fi multiple, etc. În mod normal, un website ar trebui să depășească un procent de 60%, la partea de performanță dar rezultatul poate varia după fiecare test.

Celelalte trei secțiuni trebuie obligatoriu să le avem 100%. Voi prezenta fiecare secțiune în parte dar trebuie să rețineți că eventualele erori pe care le veți primi după testare, trebuiesc rezolvate de compania care a dezvoltat website-ul.

1. Accesibilitate – această secțiune este foarte importantă pentru Google. Există persoane cu deficiențe motorii, care nu pot utiliza un mouse de exemplu. Aceștia sunt nevoiți să folosească tastatura.

De asemenea, textul cu contrast redus este dificil sau imposibil de citit pentru mulți utilizatori. Dacă avem un fundal deschis la butoane de exemplu și textul este alb, vom primi erori pentru că nu există suficient contrast între fundal și text.

Pot exista probleme din cauza butoanelor care nu au nume declarat în codul HTML al browserului. Când un buton nu are un nume accesibil, cititorii de ecran îl anunță ca fiind „buton”. Pentru utilizatorii cu deficiențe motorii aceste butoane fac foarte rău pentru că nu au idee unde duc.

2. Cele mai bune practici – secțiunea respectivă se referă în special la imagini. Imaginile cu rezoluție mică sau imaginile cu dimensiunile nedeclarate, sunt un fel de „minciună”, pentru browsere și acest lucru nu place motorului de căutare Google.

Există și alte elemente care generează erori la testul cu web.dev, cum ar fi descrierea ALT, pentru imagini, sau erori de configurare a meniurilor, etc. Toate aceste erori pot fi eliminate doar din partea tehnică a website-ului și în general de aceste lucruri se ocupă administratorul website-ului sau compania care a dezvoltat website-ul.

3. SEO – aici lucrurile sunt destul de clare și foarte simple. Cel mai important este să avem un titlu SEO și o meta descriere relevantă pentru orice pagină, articol, categorie sau produs.

În partea de SEO, pot apărea probleme și dacă nu există descrieri ALT, la imagini sau meniurile sunt prea apropiate. Pe telefoanele mobile este destul de greu să accesezi un link dacă butonul este prea mic sau textul are un font de dimensiuni mici. În general noi folosim dimensiunea fontului la 16 sau 18 pixeli.

Cert este că cele trei secțiuni enumerate mai sus, obligatoriu trebuie să aibă un procent de 100%.

Conținutul categoriilor și ofertelor

Știm foarte bine că investitorii imobiliari angajează agenți imobiliari experimentați pentru a crea oferte perfecte care să atragă cel mai bun chiriaș sau cumpărător posibil.

Link-urile interne sunt extrem de importante. O bază bună de link-uri interne se poate crea cu articolele publicate pe secțiunea blog. De asemenea, fiecare ofertă ar trebui să aibă link-uri către paginile importante din website, sau către categoriile importante.

Dacă veți urmări articolele create de specialiștii noștri în secțiunea blog, veți vedea că toate articolele au link-uri către diverse pagini, categorii sau chiar oferte imobiliare.

De asemenea, imaginile adăugate ofertelor imobiliare, trebuiesc redenumite exact cu numele ofertei respective. De exemplu dacă avem o ofertă care se chiamă „Apartament de vânzare în Aiud”, numele imaginilor ar trebui să fie – apartament-de-vanzare-in-aiud.jpg, fiind urmată de apartament-de-vanzare-in-aiud-2.jpg.

Fiecare imagine trebuie să aibă o descriere ALT și obligatoriu va fi titlul ofertei. Foarte mulți agenți imobiliari ignoră aceste cerințe dar sigur au pierderi în rezultatele organice și chiar la autoritatea website-ului.

Serviciile de Link Building

Serviciile de link building sunt extrem de importante în marketing-ul online. Backlink-urile ajută la creșterea autorității unui website și la creșterea organică. Backlink-urile se pot cumpăra de la diverse companii sau se pot acumula din advertoriale plătite.

Nu te poți lupta cu concurența fără link-uri bune pe diverse expresii sau cuvinte cheie. La ora actuală este foarte important ca link-urile primite să aibă Trust Flow, mare, adică peste 15-20. Trust Flow-ul, măsoară cât de bun este link-ul primit.

Website-ul imobiliarealba.com, are doar 10 zile de când este online. În aceste 10 zile, am adăugat câteva link-uri pe alte website-uri ale companiei noastre pe diverse cuvinte cheie. Iată cum arată după 10 zile:

Backlink-uri

În imaginea de mai sus se văd link-urile primite de pe patru website-uri. Căsuțele cu verde din partea dreaptă arată puterea fiecărui link. Datorită acestor link-uri, website-ul va fi mai vizibil în rezultatele organice și va crește semnificativ și autoritatea website-ului.

Dacă doriți un test SEO, pentru website-ul Dvs., nu ezitați să ne contactați. Vom face o analiză a website-ului care vă poate ajuta la eliminarea eventualelor erori.

Date structurate

Datele structurate sunt o modalitate mai simplă și mai rapidă de a vă descrie website-ul motoarelor de căutare. Datele structurate sunt mai ușor de înțeles pentru motoarele de căutare.

Practic, datele structurate sunt ca un vocabular care prezintă conținutul într-un mod pe care motoarele de căutare îl pot înțelege. Vocabularul folosit de marile motoare de căutare se numește Schema.org, care vă schimbă conținutul în cod pe care îl pot procesa cu ușurință.

Motoarele de căutare citesc codul respectiv și îl folosesc pentru a afișa conținutul unui website în rezultatele organice. Website-urile din domeniul imobiliar au date structurate speciale. Acestea pot fi:

  • RealEstateAgent – date structurate folosite pentru pagina de start
  • SingleFamilyResidence – se poate folosi la apartamente, case, vile

URL-ul pentru testarea datelor structurate este – https://search.google.com/test/rich-results, trebuie doar să adăugați adresa URL a website-ului și testați. Rezultatul nostru arată cam așa:

Date structurate

Securitate, Security Headers

Când interogăm orice website în browser, browserul trimite câteva antete de solicitare către server, iar serverul răspunde cu anteturi de răspuns HTTP.

Aceste anteturi sunt folosite de client și server pentru a partaja informații ca parte a protocolului HTTP. Browserele au definit comportamentul paginii web în funcție de aceste anteturi în timpul comunicării cu serverul.

Aceste anteturi sunt în principal o combinație de perechi cheie-valoare, separate prin două puncte :. Există multe antete HTTP, dar aici acopăr câteva antete de securitate web foarte utile, care vă vor îmbunătăți securitatea site-ului.

După cum știți, în zilele noastre au loc prea multe atacuri și încălcări ale datelor. Multe website-uri sunt sparte din cauza configurării greșite sau a lipsei de protecție.

Aceste anteturi de securitate vă vor proteja website-ul de unele atacuri comune, cum ar fi XSS, injectarea de cod, clickjacking, etc. În plus, aceste anteturi măresc scorul SEO al website-ului dvs. Iată cum arată imobiliarealba.com.

Securitate

Dacă doriți să testați website-ul Dvs., o puteți face la adresa: https://securityheaders.com/. În cazul în care website-ul Dvs., nu este valid sau are diverse lipsuri din testele de securitate, va trebui să discutați cu persoana care a dezvoltat website-ul sau să ne contactați pentru mai multe detalii.

Veți observa că foarte puține website-uri au validare A+. Acest lucru se datorează unei proaste configurări de securitate a website-ului. Aceste probleme care se pot rezolva doar cu un specialist în acest domeniu.

Câte website-uri aveți pe acelați IP! Foarte grav!

Peste 60%, din website-urile cu profil imobiliare, sunt hostate pe același IP, cu alte zeci sau sute de website-uri. Website-urile de imobiliare care folosesc un CRM, de la companiile din România, sunt hostate toate pe același IP.

Pentru testare folosiți https://dnslytics.com/reverse-ip și veți putea vedea toate website-urile din „grădina Dvs.”. Scrieți URL-ul complet al website-ului Dvs. ți testați.

De asemenea, website-urile care au conturi „Shared Hosting”, sunt extrem de vulnerabile la penalizare.

De ce este grav?

Orice website trebuie în mod normal să aibă un IP dedicat. Datorită consumului mare de IP-uri, companiile de hosting preferă să vândă pachete „share”, mai ieftin și mai eficient pentru ei.

Dacă unul din website-urile hostate pe același IP, cu al Dvs., are probleme cu Google, sau alt motor de căutare, din cauza SPAM-ului, forțări de promovare, trafic care nu este real, website pentru adulți, etc., va fi penalizat, cu siguranță și website-ul Dvs., va fi penalizat.

De asemenea, un website care are IP dedicat, are mult mai multe șanse de promovare decât un website fără IP dedicat. Prețul lunar al unui IP, este de un Euro, la majoritatea companiilor de hosting. Ar fi păcat să nu aveți un IP dedicat.

IP-uri banate, cum testăm?

De foarte multe ori IP-urile sunt banate de diverse companii, din cauza SPAM-ului. Aceste IP-uri sunt revândute persoanelor sau companiilor care nu știu să testeze ce cumpără.

Cu un IP, banat, nu mai avem siguranță la trimiterea email-urilor și persoanele care au un antivirus bun instalat pe computer, le va apărea un popup prin care sunt anunțați că website-ul respectiv nu este sigur.

Pentru evitarea acestor probleme, testați IP-ul website-ului Dvs. aici – https://dnschecker.org/ip-blacklist-checker.php.

Cum aflu IP-ul unui website?

Găsirea adresei IP a unui website, se poate face cu ușurință în câțiva pași diferiți. Fiecare website poate avea unul sau mai multe adrese IP asociate pe care le folosește pentru diverse servicii.

Cel mai simplu mod de testare este din computerul Dvs. În Windows la secțiunea de căutare scrieți „cmd”. Se va deschide Command Promt și scrieți următoarea comandă – ping numelesiteului.ro.

Veți primi ceva de genul:

Pinging imobiliarealba.com [89.35.7.32] with 32 bytes of data:
Reply from 89.35.7.32: bytes=32 time=14ms TTL=56
Reply from 89.35.7.32: bytes=32 time=17ms TTL=56
Reply from 89.35.7.32: bytes=32 time=13ms TTL=56
Reply from 89.35.7.32: bytes=32 time=14ms TTL=56

Un alt mod de testare este online – https://www.site24x7.com/find-ip-address-of-web-site.html.

Toate posibilitățile de testare enumerate mai sus sunt extrem de importante. Dacă aveți probleme și doriți rezolvarea lor, ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon – 0754 308 781, 0358 100 900, sau prin email la adresa office[at]imobiliarealba.com.

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara