5 reguli de bază pentru închirierea unui apartament

 • de Imobiliare Alba
 • 2 ani în urmă
 • 0
5 reguli de bază pentru închirierea unui apartament

Dacă sunteți interesat să închiriați un apartament în Alba Iulia, ar trebui să cunoașteți câteva reguli de bază. Indiferent de motivele pentru care căutați un apartament de inchiriat, ar trebui să vă organizați căutarea.

Aceste reguli vă pot economisi mult timp, energie și veți aprecia mutarea în cele mai bune condiții.

În plus, într-un oraș precum Alba Iulia, unde numărul de locuințe nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile populației, s-ar putea să meargă foarte rău și enervant.

Pe baza experienței noastre ca agenție imobiliară, iată cele 5 reguli de bază pentru a închiria un apartament rapid și în cele mai bune condiții.

Criterii de bază pentru închirierea unui apartament

Este primul pas la căutarea dvs., faceți o selecție asupra căutării și respectați câteva reguli de bază.

 • Locația
 • Bugetul lunar alocat
 • Tipul de apartament pe care il cautati (1 dormitor, 1 living etc)

Ați putea eventual să faceți o listă cu lucrurile pe care sunteți sigur că nu doriți să le găsiți în apartamentul dvs. Dacă nu vă place să urcați 3-4 etaje, nu aplicați pentru un apartament fără lift.

În același timp, este posibil să nu aveți o idee precisă despre ceea ce căutați. Acest lucru v-ar putea limita căutarea în piața imobiliară din Alba Iulia.

Proprietar și chiriaș

În Alba Iulia, apartamentele neocupate sunt destul de puține. Proprietarul va trebui doar să aleagă cine îi va fi chiriaș. Pentru a-ți maximiza șansele de a obține un apartament, trebuie să arătați că sunteți un chiriaș serios și că nu veți fi o problemă.

Prin urmare, va trebui să scrieți o cerere completă cu cât mai multe informații posibile. Pregătiți un text introductiv care să vă prezinte și cu toate informațiile importante (statut, încasări, garanți, durata în care vrei să ai apartamentul, animale de companie, fumător sau nu etc).

Explicați motivele pentru care doriți apartamentul respectiv și de ce apartamentul pentru care optați corespunde criteriilor dvs. de căutare.

Documentația dvs. pe care o veți aduna

Pentru a aplica la o ofertă de închiriere, uneori proprietarul solicită numeroase documente, precum:

 • O prezentare personală (cum ar fi o scrisoare de intenție)
 • Ultimele 3 fișe de plată ale fiecărei persoane prezente pe contract
 • O scrisoare de la angajatorul Dvs., care vă asigură statutul de angajat și salariul Dvs.
 • Un garant, în special pentru studenții care nu au salarii fixe
 • O fotocopie a cărții de identitate

Este întotdeauna un punct bun să aveți o versiune copiată a întregii documentații. Trebuie să știți că tot mai mulți proprietari preferă versiunea digitală. Creați un document pdf cu toate documentele de care aveți nevoie . Este mai simplu să tratezi 1 document pdf pentru fiecare persoană.

Este chiar inutil să răspundeți la toate ofertele disponibile pe internet. Pentru a vă organiza cât mai bine cercetarea, faceți o urmărire a aplicațiilor dvs. Creați o foaie de calcul cu toate informațiile pe care le căutați (suprafață, link către ofertă, echipament, închiriere etc). După ce ați făcut selecția, trimiteți cererea.

Dacă o agenție imobiliară sau un proprietar vă sună în legătură cu oferta, asigurați-vă că puteți vedea imediat despre ce apartament vorbiți.  Scopul agenției si al proprietarului este gasirea unui chirias serios.

Înainte de vizitarea imobilului

Ar trebui să aruncați o privire la documentația disponibilă în ofertă pentru că foarte multe companii au specialiști în marketing imobiliar.

În general,  aceste documentații conțin toate informațiile utile pentru a face alegerea dvs. În cazul în care lipsește o informație, contactați imediat și direct responsabilul apartamentului, se poate evita o vizită inutilă pentru Dvs. și pentru agenție.

Asigurați-vă că sunteți organizat cât mai bine posibil înainte de a face vizita chiar dacă nu aveți educație în domeniul imobiliar. Aruncați o privire la planul apartamentului, asigură-te că locația este în regulă pentru Dvs. și calculați taxele și costurile lunare.

Dacă apartamentul se potrivește pretențiilor Dvs. va trebui să fiți foarte rapid ca să vă asigurați de finalizarea închirierii. După vizitarea apartamentului, in urmatoarele ore, puteți trimite fisierul pdf și confirmați interesul pentru apartament.

Articol-ul precedent

Marketing Imobiliar

Articolul următor

Investiții imobiliare

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara