Izolație exterioară

  • de Imobiliare Alba
  • 1 an în urmă
  • 0
Izolație Exterioară

Izolație exterioară, informații utile despre izolații exterioare. Reprezentând una dintre cele mai bune metode de eficientizare energetică a locuinţei, izolaţia exterioară este un lucru de care ar trebui să ţinem cont.

Izolând cât mai bine casa, vei putea să te bucuri de o reducere a costurilor în ceea ce priveşte încălzirea acesteia.

Mai ales când vorbim despre o perioadă în care costurile pentru încălzire sunt într-o continuă creştere, cu siguranţă îţi doreşti să ai o casă cât mai bine izolată, astfel încât să nu fii afectat de aceste costuri.

Scopul izolaţiei este unul clar şi anume că aceasta stopează risipirea căldurii prin pereţi. În acest fel, căldură este ţinută în casă pe timp de iarnă, iar pe timp de vară răcoarea este menţinută în casă.

Cum te ajută izolaţia exterioară?

Îmbunătăţind inerţia termică a pereţilor, o izolaţie exterioară este foarte importantă pentru că reuşeşte să reducă în acelaşi timp umezeala, dar şi posibilele infiltrări de apă.

O izolație exterioară mai previne şi apariţia mucegaiurilor, precum şi a igrasiei.

Se păstrează în acest fel un nivel optim de umezeală al aerului.

Materialele utilizate în izolație exterioară sunt importante pentru că asigură un confort fonic, foarte important în special în zonele urbane.

Cum te ajută izolația exterioară

Tipuri de materiale pentru izolație exterioară

Există mai multe tipuri de materiale folosite în izolaţia exterioară a pereţilor. De obicei, aceasta izolaţie exterioară vine la pachet şi cu o izolaţie interioară. În funcţie de scopul urmărit, dar şi de construcţia casei, materialele folosite pot fi diferite sau pot fi aceleaşi.

Există câteva lucruri pe care aceste materiale trebuie să le respecte atunci când sunt alese:

  • Ele nu trebuie să încurce fundaţia casei.
  • Aceste materiale trebuie să asigure o cât mai bună izolare fonică, dar şi termică a locuinţei.
  • Materialele trebuie să se monteze uşor şi să fie rentabile în acelaşi timp.
  • Mucegaiul, igrasia și condensul nu trebuie să mai fie o problemă după ce aceste materiale sunt instalate.
  • Un alt lucru important este ca aceste materiale să fie cât mai rezistente în timp, dar şi eficiente.

Tot acest proces al izolaţiei exterioare este mult mai uşor de parcurs dacă se ştie încă de la început că o locuinţă izolează diferit faţă de una în curs de construire. Etapele de pregătire sunt cele care fac diferenţa.

În cazul locuinţelor în curs de construire există şi o etapă princiapală şi anume cea a uscării materialului din care sunt realizaţi pereţii clădirii.

Dacă locuinţa este deja construită, atunci este nevoie de înlăturarea tencuielii, iar elementele sanitare pot îngreuna acest proces. De asemenea, mai există şi alte aspecte care pot îngreuna şi ele pracursul izolaţiei exterioare a casei.

Care sunt principalele beneficii ale izolaţiei?

O casă bine izolată salvează chiar şi până la 75% din căldură. O izolaţie termică de calitate elimină pierderile de căldură. În acest fel, te vei bucura de confort atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară.

De asemenea, cheltuielile pentru încălzirea spaţiului în care locuiţi vor fi şi ele reduse. În acest fel, costurile necesare încălzirii scad destul de mult, pierderile fiind eliminate semnificativ.

În anotimpul rece, aproape 60% din consumul total se duce către încălzirea locuinţei, de aceea o izolaţie cât mai bună a acesteia te ajută din multe pucnte de vedere şi îţi oferă posibilitatea de a economisi mai mult.

Articole recomandate:

Creșterea confortului

O creştere a confortului este un alt lucru pe care îl oferă o izolaţie exterioară. Nu vei mai avea de-a face cu dimineţile răcoroase în care îţi este greu să te dai jos din pat pentru că o izolaţie exterioară bună te ajută să păstrezi o temperatură plăcută.

Confortul nu este crescut doar iarna, ci şi în timpul verii, atunci când temperatura din interior rămâne constantă, cu toate că afară este o căldură excesivă.

Poluarea fonică și izolația exterioară

O izolaţie exterioară cât mai bună a locuinţei te ajută să menţii o temperatură plăcută, dar în acelaşi timp te scapă de umiditate. Pereţii neizolaţi provoacă o creştere nesănătoasă al nivelului de umezeală în casă. Acesta este motivul pentru care este important să îţi izolezi cât mai bine aceşti pereţi.

Poluarea fonică nu mai reprezintă un risc pentru sănătate în acest caz pentru că din punct de vedere fonic o astfel de izolaţie exterioară te ajută mult. Vei putea să te bucuri de o îmbunătăţire a confortului acustic din casă.

O casă bine izolată contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii persoanelor care locuiesc în ea, de aceea se vor evita problemele precum răcelile, reumatismul, alergiile sau stresul.

Alăturați-vă discuției

Comparați anunțurile

Compara