Download: SEO Imobiliare și cerințele Google
SEO imobiliare și cerințele Google, care trebuiesc respectate. Vizibilitatea în rezultatele organice, articol cu tot ce trebuie să știți despre cerințele Google.
Eficacitatea SEO poate fi măsurată prin doi indicatori principali iar “vizibilitatea” website-ului este unul dintre indicatoare.
Fiecare brand care dorește să intre pe piața imobiliară face tot posibilul pentru a crește acest parametru. Nu vă faceți griji dacă vizibilitatea website-ului și importanța acesteia sunt încă neclare pentru dvs.
Datorită articolului respectiv veți obține o privire de ansamblu asupra acestui concept care este vital pentru marketing imobiliar.
Website de prezentare Imobiliare
Sunteți proprietarul unui website cu profil imobiliar și doriți să vă promovați afacerea în mediul online? Vizibilitatea website-ului în motorul de căutare Google este unul dintre termenii cu care vă veți confrunta chiar la începutul startării unui website.
Deși definiția poate părea destul de explicită, conceptul se dovedește a fi mai complex. Chiar dacă înțelegeți despre ce este vorba, trebuie să analizați diverse elemente.
De exemplu, locurile în care este posibil să verificați vizibilitatea paginii. Beneficiați de următorul ghid pas cu pas și învățați o nouă abilitate pentru optimizarea SEO, a unui website cu profil imobiliare!
Ce este vizibilitatea website-ului?
Vizibilitatea paginii e un indicator care ne arată cât de ușor poate fi accesat website-ul dvs. prin motoarele de căutare. Desigur, când vorbim despre motoarele de căutare ne referim în primul rând la Google.
În funcție de țară și piață, Yahoo! sau Bing pot juca un rol semnificativ însă, nu se pune un accent prea mare pe aceste motoare de căutare. Poate pe viitor lucrurile vor sta altfel.
Putem lua ca exemplu website-ul nostru de prezentare imobiliarealba.com. După o lună de promovare și cu o concurență destul de mare, avem poziția 16 în motorul de căutare Google și o creștere a expresiilor promovate cu până la 80 de poziții.
La testarea website-ului pe expresia “imobiliare alba”, în motorul de căutare Bing, ne arată poziția 11, adică primul loc din pagina secundară.
La testul făcut pe motorul de căutare Yahoo, rezultatele stau la fel ca pe Bing!
Datele de vizibilitate disponibile în diverse tool-uri sau Google Search Console, înseamnă fragmente de informații de trafic procesate corespunzător – poziția medie a frazelor cheie îmbogățită cu numărul total de căutări.
O altă definiție diferită, dar și asemănătoare, poate fi pregătită pe baza măsurătorilor furnizate de Google Analytics. Este legată de numărul de cuvinte pentru care este afișată pagina și de traficul estimat din motoarele de căutare.
Pe scurt, vizibilitatea website-ului în Google poate fi determinată verificând:
- numărul de cuvinte pentru care pagina este afișată în rezultatele căutării;
- trafic organic lunar estimat.
Vizibilitatea nu se traduce direct în trafic organic. Totuși, este esențial să o îmbunătățim. De ce? Vizibilitatea paginii determină numărul de expresii pentru care este afișată o pagină în rezultatele organice.
Prin urmare, merită remarcat că o poziție în top 3 rezultate, se poate traduce prin click-uri și neapărat backlink-uri valoroase.
Dacă abia începeți să lucrați la îmbunătățirea vizibilității website-ului Dvs., este absolut normal ca majoritatea cuvintelor cheie care vă interesează să fie în poziții foarte îndepărtate sau uneori complet în afara indexării.
Nu vă descurajați și rețineți că atingerea pozițiilor de top și a rezultatelor organice bune necesită timp.
De ce este vizibilitatea paginii în Google atât de importantă?
Traficul organic este unul dintre cele mai valoroase tipuri de trafic pe website. Motoarele de căutare adună utilizatori care sunt de fapt interesați de un anumit serviciu sau produs.
Aceștia sunt adesea orientați spre cumpărare sau închiriere (mai ales în cazul frazelor long tail) și nu trebuie să-i convingi. O ofertă de calitate și o vizibilitate adecvată sunt tot ce ai nevoie pentru a crește traficul pe website.
Chiar și cel mai atrăgător website cu o ofertă competitivă, proiectat conform tuturor principiilor UX, nu vă va aduce beneficii decât dacă utilizatorii îl pot accesa din rezultatele organice.
Totul este despre pozițiile de top în rezultatele organice. Cu cât sunteți clasat mai sus în SERP-uri, cu atât sunt mai mari șansele ca utilizatorii să vă viziteze website-ul companiei Dvs.
Peste 50% din interesul utilizatorilor se concentrează pe primele două poziții, în timp ce procentajul CTR al pozițiilor ulterioare din rezultatele căutării scade semnificativ.
Este extrem de greu să generezi click-uri dacă ești afișat pe a doua sau a treia pagină cu rezultate. Prin urmare, scopul final este să ajungem în TOP 3, nu în TOP 20.
Paginile clasate pe poziții îndepărtate nu au o vizibilitate satisfăcătoare, ceea ce înseamnă că nu vor ajunge la mulți destinatari. Activitățile de optimizare SEO, ar trebui să vă ajute să obțineți și să mențineți o vizibilitate de top.
Unde puteți să vă verificați vizibilitatea website-ului?
Există numeroase instrumente care vă pot ajuta să verificați vizibilitatea website-ului. Unul dintre cele mai populare este Google Analytics.
Pe lângă analiza vizibilității, este important să colectați date despre cuvinte cheie noi și cele pierdute. În acest fel atât specialiștii, cât și începătorii sunt capabili să evalueze rapid eficacitatea activităților recente.
Probleme cu vizibilitatea paginii
1. De ce pune Google website-urile în Sandbox?
Când creați un website trebuie să țineți cont de posibilitatea ca acesta să ajungă în așa-numitul Google Sandbox. Este un fel de filtru temporar impus website-urilor noi care nu au câștigat încă încrederea Google, sau care au fost banate din diverse motive.
Teoretic, Sandbox ar trebui să prevină ca website-urile neverificate de Google să fie clasate, pentru a evita situații în care utilizatorii sunt expuși la conținut SPAM, sau de calitate scăzută.
Este un fel de perioadă de probă, care poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni. În această perioadă ar putea fi greu să îmbunătățiți vizibilitatea.
Deși Google nu a comentat niciodată oficial existența Sandbox-ului, faptele și testele efectuate vorbesc de la sine.
2. Fluctuațiile de poziție (google dance)
În timp ce monitorizați pozițiile frazelor cheie, este posibil să observați situații în care cuvintele se deteriorează brusc sau ies din indexare. Asta înseamnă că nu sunt afișate nici măcar în poziții îndepărtate.
Acest lucru e cauzat frecvent de actualizările algoritmului Google, de modificările website-ului sau migrarea paginii care a fost implementată incorect. Motivele pot fi multiple dar uneori Google face și excepții.
Astăzi am testat website-ul unei cunoștințe care a confundat titlul SEO, al website-ului cu descrierea. Trebuie să ne fie clar că titlul SEO, al unei pagini, articol, produs, ofertă, nu trebuie să depășească 58 de caractere iar descrierea meta, 158-160, de caractere.
Iată cum arată un titlu SEO, eronat și care poate fi considerat SPAM:
Imobiliare Alba Iulia. Cristian Imobiliare – Agenție imobiliară care vă pune dispoziție o gamă variată de anunțuri imobiliare și imobile de vânzare (aprtamente, case, terenuri) și închiriere în Alba Iulia.
După cum vedeți în secțiunea de mai sus, titlul este practic o descriere SEO, pentru pagina respectivă dar și așa, numărul de caractere este prea mare. Din nefericire, descrierea meta lipsește în totalitate!
Pe de altă parte, a fi indexat din nou este un semn bun! Deși nu va îmbunătăți imediat vizibilitatea paginii, dar poate indica succesul unor servicii SEO, aplicate corect.
3. Sezonalitatea website-ului
Sezonalitatea indică variații ale interesului utilizatorilor pe parcursul unui an. Este un fenomen normal care ar trebui luat în considerare atunci când se evaluează modificările vizibilității în Google.
Sezonalitatea este unul dintre motivele pentru care rezultatele SEO sunt comparate nu numai de la o lună la alta. Ci și de la un an la altul. Datele pot fi măsurate cu Senuto observând graficele care arată abateri de la normă în anumite luni.
În domeniul imobiliare, o scădere ușoară a vizibilității după sezonul sărbătorilor nu ar trebui să fie o problemă. Situația arată la fel și în turism sau alte domenii de activitate – interesul mai scăzut în extrasezon este destul de normal.
Cum să creșteți vizibilitatea website-ului în Google?
Acum, când știți ce este vizibilitatea și cum să o verificați, probabil doriți să aflați care sunt metodele de îmbunătățire ale acestui parametru.
În primul rând, merită să distingem categoriile de bază SEO. Inclusiv on site și off site, precum și conținutul de calitate, atrăgător și bine optimizat.
Pozițiile de top ale website-ului în rezultatele organice afectează vizibilitatea în mod direct. De asemenea, reprezintă obiectivul tuturor activităților de optimizare SEO. Prin urmare, cel mai bun răspuns la această întrebare este să creați și să urmați o strategie SEO bine gândită.
Nu există o singură rețetă universală pentru îmbunătățirea vizibilității paginii dar puteți întreba sau colabora cu o persoană care cunoaște aceste tehnici de promovare.
Totul depinde de industria în care operezi (industria imobiliară necesită abordări diferite). Prin urmare, un audit SEO al website-ului este esențial pentru a începe activitățile în mod corect. De asemenea, este recomandat să auditați conținutul paginii și abia apoi să treceți mai departe.
Concluzie
Vizibilitatea este indicatorul cheie care ar trebui monitorizat pe parcursul întregului proces SEO. Poate (sau chiar ar trebui) să fie un KPI important alături de afișări, click-uri sau autoritate de domeniu.
Având în vedere toate aceste informații, sunteți gata să începeți optimizare SEO, a website-ului Dvs.? Dacă doriți să aflați mai multe ori aveți nevoie de ajutorul unor specialiști, nu ezitați să ne contactați pentru o analiză a website-ului Dvs.