Investiția în imobiliare

  • Imobiliare Alba de Imobiliare Alba
  • 2 ani ago
  • 0
Investiția în imobiliare

Investiția în imobiliare, o afacere profitabilă pentru persoanele care au bani. Cumpărarea unui apartament sau a unei case în România, nu înseamnă doar găsirea casei de vis, ci și o investiție.

Investiția în imobiliare vă poate ajuta să vă protejați activele financiare de inflație și să vă asigurați viitorul. Specialiștii imobiliari de la Imobiliare Alba, explică cum funcționează și care sunt avantajele.

Investiția în imobiliare și inflația

Inflația este un subiect fierbinte în acest moment. După cum probabil ați observat în titluri, inflația din România, se află în prezent la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani.

Acest lucru se datorează și datorită redresării economice ca urmare a blocării cauzate de coronavirus și este o poveste similară în întreaga lume.

Investiția în imobiliare a fost mult timp considerată o investiție solidă, dar devine deosebit de atractivă pe fondul unor creșteri majore ale unei inflații ca acestea. Iată de ce investiția în imobiliare este o idee bună atunci când rata inflației este mare.

Volumul de căutare pentru „Imobiliare Alba”

Grafic Imobiliare

Putem vedea în graficul afișat mai sus, volumul de căutare pentru expresia „imobiliare alba”. Vârfurile volumului de căutare au fost în anii 2016 și 2019. De la începutul pandemiei, volumul de căutare a scăzut foarte mult. În 2022, luna Ianuarie, Februarie și inclusiv Martie, are cel mai mic volum din ultimii 10 ani.

Ce înseamnă inflație?

Inflația este creșterea treptată a prețurilor la bunuri și servicii. Este un eveniment natural dar atunci când începe să urce rapid, poate fi destul de îngrijorător. În vremuri de inflație, banii Dvs. își pierd puterea de cumpărare pe măsură ce lucrurile devin mai scumpe.

Dacă aveți bani în conturi de economii sau de investiții, probabil că nu vor crește în același ritm sau mai repede decât costul mărfurilor. Asta înseamnă că banii rămași în bancă vor scădea treptat în valoare.

Investiția în imobiliare este stabilă

Coronavirusul a aruncat întreaga lume într-o stare de criză la începutul anului 2020. Mulți s-au temut că o recesiune este inevitabilă și ar duce la o prăbușire majoră pe piața imobiliară.

Aproape doi ani mai târziu, situația pare relaxată pentru proprietarii de imobile. Vânzările individuale de urgență ar fi putut cauza o scădere a prețurilor pe termen scurt, dar la doar câteva luni după izbucnirea pandemiei a existat din nou o cerere foarte mare pentru proprietăți de investiții pe piața imobiliară.

În locațiile de grad A din jurul marilor orașe ale româniei, nivelul prețurilor a rămas complet neschimbat sau chiar a crescut în comparație cu nivelul de dinainte de criză.

Într-adevăr, chiar și în vremuri de incertitudine, imobilele continuă să fie o investiție stabilă. Indiferent de situația globală, oamenii vor avea întotdeauna nevoie de case.

Locuințele din România își pierd rar din valoare

Dacă intenționați să investiți în imobiliare, inflația vă poate ajuta să vă protejați banii. După cum sa demonstrat mai sus, valorile proprietăților tind să rămână pe o tendință ascendentă constantă.

Pe măsură ce prețul unei case crește de-a lungul timpului, scade raportul împrumut-valoare al datoriilor ipotecare, crescând astfel capitalul propriu pe proprietate, în timp ce plățile ipotecare rămân aceleași.

Cu toate acestea, dacă nu aveți un credit ipotecar cu rată fixă, este posibil să vă confruntați cu o dobândă în creștere la împrumut, diminuând aceste beneficii. Costurile de întreținere pentru toți proprietarii de case vor crește de asemenea, odată cu inflația.

Beneficiile imobiliare ca investiție

Situația este diferită dacă cumperi un imobil ca investiție. Beneficiile sunt mai mari pentru cei care realizează venituri din proprietate sub formă de închiriere. Acest lucru se datorează faptului că pe măsură ce inflația crește și valoarea proprietăților, tu, în calitate de proprietar, poți percepe mai multă chirie, ținând pasul cu creșterea inflației.

Dacă reușiți să ajustați chiria în sus, menținând plățile ipotecare la fel, s-ar putea chiar să vă puteți acumula ceva avere, protejându-vă în același timp împotriva inflației.

Cum poate ajuta un agent imobiliar?

Găsirea unei proprietăți în România, care este potrivită pentru o investiție profitabilă necesită o gândire bine reglată. Aici, un agent imobiliar poate ajuta cu cunoștințele neprețuite despre piața imobiliară locală din Alba.

Alătură-te discuției


Compare listings

Comparaţie