Termostate inteligente pentru casă

  • de Imobiliare Alba
  • 2 ani în urmă
  • 0
Termostate Inteligente

Cât de utile sunt termostatele inteligente pentru creșterea confortului locuinței se poate observa în serile reci de iarnă, când proprietarii se întorc la o casă caldă și confortabilă după o zi lungă de muncă.

În același timp, opțiunile inteligente reduc costurile de încălzire cu până la 35% față de consumul normal de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că termostatele inteligente scad temperatura camerei atunci când nu este nimeni acolo sau pe timp de noapte, economisind astfel costurile de energie.

Termostatele inteligente pot fi setate prin aplicații pe mobil sau senzori pentru a regla automat încălzirea la temperatura de bine definită individual la o oră specificată. Termostatele inteligente combină în mod optim climatul interior plăcut și economiile atractive ale costurilor de energie.

Comenzile inteligente ale încălzirii sunt disponibile pentru aproape orice tip de încălzire și sunt ușor de adaptat în apartamente, vile sau case. Agențiile imobiliare folosesc astfel de termostate inteligente pentru reducerea costurilor la imobilele închiriate.

Ce ar trebuie să știți când alegeți termostate inteligente

Există diverși factori care determină dacă sunt mai potrivite termostatele WiFi cu acces la internet sau termostatele smart home cu radiocomandă. Dacă aveți nevoie să controlați doar un singur calorifer, puteți utiliza aproape orice termostat de casă inteligent.

Termostate

Dacă pe de altă parte doriți să controlați toate tipurile de încălzire în camere diferite, aveți nevoie de un sistem smart home adecvat, cu un hub și termostate inteligente corespunzătoare.

La alegere, rutina personală zilnică este și ea decisivă. Termostatele inteligente de casă la preț redus cu setare de timp sunt potrivite pentru proprietarii de case cu o rutină zilnică fixă.

Alte termostate pot detecta dacă telefonul mobil este aproape sau departe de casă. Acest lucru face chiar posibil ca comenzile inteligente de încălzire să încălzească camera copiilor atunci când copiii intră pe ușa casei.

Termostatele WiFi necesită o conexiune stabilă la internet, astfel încât să poată fi reglate în orice moment sau controlate de la distanță prin intermediul unui smartphone. Dacă internetul eșuează, temperatura poate fi reglată manual prin intermediul termostatului radiatorului.

Termostatele WiFi sunt cea mai convenabilă soluție pentru persoanele cu mai multe proprietăți sau cu un program zilnic neregulat.

Termostatele inteligente controlate radio cu control central, nu necesită internet și prin urmare, reduc povara WiFi-ului de acasă. Dispozitivele care folosesc standarde radio, au adesea o rază de acțiune mai mare în interiorul proprietății decât termostatele WiFi.

Atunci când alegeți termostate inteligente, este important să luați în considerare condițiile spațiale și infrastructurale, dimensiunea proprietății și a familiei, precum și rutinele și nevoile individuale ale acestora.

Tipuri de Termostate

Termostate inteligente: Ce tipuri de termostate sunt disponibile?

Producătorii oferă termostate inteligente de casă pentru fiecare tip de încălzire, care pot fi controlate în diferite moduri în funcție de model.

Termostatele inteligente de încălzire cu recunoaștere a locației detectează automat când telefonul mobil și astfel ocupantul se află în casă și apoi măresc căldura.

Dacă nu se află nimeni în camere, puterea de încălzire scade la minimul prestabilit sau se oprește complet, dacă se dorește.

Alte termostate inteligente funcționează cu programe predefinite, ceea ce este deosebit de potrivit pentru proprietarii de proprietăți cu program fix de lucru. Termostatele WiFi pentru casă care pot fi controlate și de la distanță printr-o aplicație sunt mai flexibile.

Pe lângă programul stabilit, acestea vă permit să reglați setările de la distanță, de la birou sau supermarket prin intermediul telefonului mobil. Termostatele WiFi sunt ideale pentru a porni încălzirea în proprietatea de weekend de exemplu, prin internet înainte de sosire.

Unele termostate inteligente țin cont chiar de prognoza meteo sau detectează ferestrele deschise în cameră și ajustează setările de temperatură în consecință. În locurile fără acces adecvat la internet, termostatele radio oferă o alternativă bună.

În plus, termostatele inteligente pentru casă variază în funcție de tipul de încălzire controlată în casă. Termostatele pentru combustibili precum petrolul sau gazul pot fi, de asemenea, controlate prin termostate inteligente, la fel ca și radiatoarele de termoficare.

Termostatele inteligente de încălzire înlocuiesc controlul manual pe fiecare radiator. Instalarea constă pur și simplu în deșurubarea vechiului buton de comandă și înșurubarea controlerului inteligent al radiatorului.

Pentru controlul inteligent al încălzirii prin pardoseală, termostatele necesită un hub sau un afișaj de perete pentru a efectua cu ușurință setările. Desigur, controlul termostatului de cameră funcționează de obicei în același mod sau poate fi efectuat și prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil.

Termostatele inteligente de înaltă tehnologie pot chiar controla un întreg sistem de încălzire centrală și de asemenea, oferă informații despre consumul de curent sau cantitatea de electricitate verde introdusă în rețea.

Pentru ce sunt folosite termostatele inteligente?

Termostatele individuale inteligente ale radiatorului pot fi atașate direct la radiator și controlează doar acest radiator. În consecință, acestea sunt la fel de potrivite pentru sistemele de încălzire centralizată sau pentru utilizarea pe calorifere individuale din case sau în apartamente de închiriat din blocuri de apartamente cu un sistem de încălzire centrală inaccesibil.

Un senzor este de obicei încorporat în termostatele radiatorului care măsoară constant temperatura camerei. Dacă temperatura camerei scade sub nivelul dorit, termostatul inteligent al radiatorului deschide automat supapa de încălzire în consecință.

Fiind complet integrate într-un sistem de casă inteligentă compatibil, termostatele individuale pot fi de asemenea, controlate colectiv prin recunoașterea vocală sau o aplicație.

Când aveți nevoie de un termostat de cameră inteligent?

Termostatele inteligente de cameră oferă posibilitatea de a controla încălzirea prin pardoseală sau alt tip de încălzire spațială fără calorifere. Un termostat de cameră este montat pe peretele din sufragerie, de exemplu și permite controlul încălzirii prin pardoseală prin intermediul unui display sau, alternativ, pe un smartphone.

Cu ajutorul unui senzor de temperatură, termostatul de cameră compară temperatura dorită cu temperatura reală a camerei. Dacă este prea scăzut, termostatul de cameră mărește încălzirea prin pardoseală până când camera atinge temperatura dorită și apoi o oprește din nou.

Cu toate acestea, senzorul integrat poate determina doar temperatura camerei unei încăperi în care este instalat un termostat de cameră și prin urmare, este potrivit doar pentru anumite zone.

Unele termostate inteligente de cameră sunt folosite pentru a măsura temperatura în mijlocul încăperii și apoi o transmite termostatului radiatorului. În acest caz, ele ajută la îmbunătățirea aerului din interior și pot controla în același timp încălzirea prin pardoseală.

Când pot fi utilizate simultan termostatele de cameră și termostatele pentru radiatoare?

Există seturi speciale de la unii producători care combină, de exemplu un termostat de cameră pentru încălzirea în pardoseală cu termostate pentru calorifer, pentru mai multe calorifere și un pod pentru a crea un mic sistem propriu de casă inteligentă.

Acest lucru este util de exemplu, dacă în camera de zi se folosește încălzirea prin pardoseală, iar caloriferele sunt folosite în celelalte încăperi. Dacă se folosesc ambele tipuri de încălzire în toate încăperile, acest lucru îngreunează situația.

Acest lucru se datorează faptului că termostatul de cameră se află doar într-una dintre camere și măsoară temperatura acolo. Termostatele radiatorului in schimb, măsoara temperatura camerei la caloriferul respectiv.

Un termostat de radiator de exemplu, poate scădea temperatura camerei, în timp ce, în același timp, termostatul de cameră încearcă să crească temperatura încălzirii prin pardoseală.

În astfel de cazuri, nu este recomandată utilizarea diferitelor sisteme de casă inteligentă, deoarece acestea nu pot lucra împreună cu precizie și în cel mai rău caz, ar deteriora chiar și încălzitoarele.

Există și termostate inteligente de perete care arată ca termostatele de cameră. De asemenea, sunt montate pe perete și măsoară temperatura unei canapele, de exemplu.

Cu toate acestea, aceste termostate de perete nu controlează încălzirea în mod autonom, ci trimit datele către termostatele radiatoarelor inteligente de acasă sau le sincronizează.

Are sens să folosești termostate inteligente de la diferiți producători?

Termostatele inteligente pentru calorifer și un termostat de cameră de la un furnizor diferit pot fi folosite unul lângă altul fără probleme, deoarece controlează fiecare un radiator sau o cameră.

Singurul dezavantaj este că fiecare producător folosește propria aplicație. Prin urmare, poate fi necesar să deschideți o altă aplicație pentru încălzirea în camera de zi decât pentru încălzirea în dormitor.

Dacă aproape întotdeauna doriți să vă controlați termostatele de cameră prin afișaj și caloriferele direct prin termostat, cu greu veți observa diferența, deoarece dispozitivele sunt adesea foarte asemănătoare.

Termostatele inteligente compatibile pot fi integrate într-un sistem de casă inteligentă existent și controlate prin recunoaștere vocală sau prin aplicația centrală. Cu toate acestea, termostatele inteligente pentru casă de la un singur producător din toată casa sunt întotdeauna de preferat, deoarece senzorii de temperatură sunt calibrați în același mod, iar sistemul poate fi extins după cum este necesar.

Alăturați-vă discuției

Comparați anunțurile

Compara