Investiții imobiliare, câteva sfaturi și idei pentru investiția în domeniul imobiliar. Investiția în domeniul imobiliar poate fi o modalitate bună de a diversifica un portofoliu de investiții cu un activ care generează randamente similare la bursă, dar cu mai puțină volatilitate.
Investitorii în imobiliare se bucură de asemenea, de beneficii fiscale unice pentru bunurile imobiliare rezidențiale, iar investitorii pot folosi efectul de pârghie pentru a crește randamentul general.
Deși deținerea directă a proprietăților de investiții este cea mai comună modalitate de a investi în imobiliare, există o varietate de moduri în care investitorii își propun să câștige bani din imobiliare.
Iată câteva strategii de investiții imobiliare utilizate atât de investitorii începători, cât și de cei profesioniști:
Informații importante pentru investiții imobiliare
- Aproximativ 20% din locuințele închiriate din țară sunt închirieri unifamiliale
- Investitorii imobiliari care cumpără și păstrează caută să câștige bani din venituri recurente, adică din chirii și creșterea pe termen lung a valorii proprietății
- Marketing imobiliar
Strategii de investiții imobiliare
Investițiile imobiliare sunt investiții pe termen lung care au diferite strategii. Investițiile pot funcționa mai bine pentru Dvs. decât pentru alte persoane, în funcție de obiectivele și orizonturile Dvs. în timp.
Un lucru foarte important este educația în domeniul imobiliar, pentru că ne ajută să controlăm foarte bine investiția și de asemenea, să negociem profitabil.
Cumpărați și dețineți proprietăți pentru închiriere
Cumpărarea și deținerea de locuințe este o strategie de investiții imobiliare folosită pentru a obține venituri din chirie și pentru a profita din aprecierea valorii proprietății pe termen lung. Investitorii imobiliari se bucură de beneficii fiscale unice și foarte profitabile.
Deținerea de proprietăți este fără îndoială cea mai populară investiție imobiliară. Potrivit celui mai recent raport, companiile de consultanță imobiliară, dețin peste 20% din proprietățile închiriate din țară.
Există multe opțiuni de finanțare disponibile pentru proprietăți imobiliare rezidențiale, de la împrumuturi convenționale și susținute de guvern până la creditori privați și IFN-uri.
Prețurile sunt în creștere
Prețul mediu de vânzare al caselor vândute în România a crescut cu peste 60% în ultimii 10 de ani, iar cererea de proprietăți închiriate rămâne puternică.
Cu toate acestea, venitul net din proprietăți închiriate poate fluctua din cauza întreținerii și reparațiilor sau a potențialelor locuri vacante, iar unii investitori pot prefera o strategie de investiții mai pasivă.
Reinvestiți veniturile din chirii
Reinvestirea veniturilor din chirie este o strategie complementară pe care o folosesc mulți investitori imobiliari. Fluxul net de numerar de la o proprietate închiriată este economisit până când există suficiente fonduri pentru plata în avans pentru o a doua proprietate închiriată.
Apoi, fluxul net de numerar este economisit de la ambele proprietăți închiriate până când există suficiente fonduri pentru o a treia proprietate închiriată și tot așa.
Pe măsură ce portofoliul de proprietăți de închiriere al unui investitor crește, numerarul generat devine din ce în ce mai mare.
De asemenea, unii proprietari reinvestesc veniturile din chirie făcând plăți suplimentare ale creditelor ipotecare pentru a plăti mai rapid un împrumut pentru o proprietate.
Când există suficient capital propriu din aprecierea combinată și plățile anticipate ale ipotecii, investitorul efectuează o refinanțare de încasare pentru a transforma capitalul propriu acumulat în numerar și pentru a cumpăra o altă proprietate.
Dezavantaje pentru investiții imobiliare
Unul dintre dezavantajele în investiții imobiliare este că poate fi necesară o sumă mare de capital pentru un avans. Împrumutul la bancă este o strategie de investiții imobiliare folosită de persoanele care nu dețin fonduri suplimentare pentru a cumpăra o proprietate.
Cumpărați, remodelați, închiriați, refinanțați, repetați – este o strategie pe care investitorii imobiliari o folosesc pentru a cumpăra proprietăți noi. Acest lucru se întâmplă și pe piața imobiliară din Alba.
Foarte multe companii imobiliare cumpără și renovează proprietăți cu probleme folosind o finanțare pe termen scurt, pentru a face toate reparațiile necesare, apoi închiriază imobilul la prețuri foarte bune.
Unii investitori care repară și răsturnează case nu vor să fie proprietari, deoarece plănuiesc să dețină o proprietate doar pentru câteva luni. După localizarea și achiziționarea unei proprietăți subevaluate, un specialist poate face renovări strategice pentru a crește valoarea proprietății.
Companii imobiliare mari
Companiile imobiliare mari, sunt companii publice sau private care investesc într-o gamă largă de active imobiliare, inclusiv subdiviziuni rezidențiale pentru închiriere, sau proprietăți imobiliare comerciale și proprietăți cu utilizare specială, cum ar fi centrele de date și centrele frigorifice sau spații de depozitare.
Aceste companii trebuie să plătească cel puțin 70% din profiturile lor sub formă de dividende acționarilor. Ele pot fi o modalitate bună de a diversifica un portofoliu de investiții pentru a genera venituri din proprietăți imobiliare fără a deține proprietăți.
Proprietățile cu grad de investiție deținute de o companie imobiliară mare sunt închiriate pentru acumularea de fonduri pe termen lung.