Încuietori inteligente pentru securitate și confort

  • 2 ani în urmă
  • 0
Încuietori inteligente pentru securitate și confort

Cele mai bune încuietori inteligente pentru securitate și confort și cu ajutorul cărora va puteți moderniza casa. Aceste informații pot fi aplicate și de agențiile imobiliare Alba. Ușile casei sau apartamentelor pot fi deschise și încuiate în mod convenabil, electronic, cu încuietori inteligente inovatoare.

Oricine a stat vreodată la ușa din față cu pungi pline de cumpărături în căutarea cheii știe ce avantaje poate avea aceasta. În funcție de model, încuietorile inteligente ale ușilor pot fi folosite pentru a deschide convenabil ușa apartamentului sau a casei cu o aplicație, amprentă sau cod PIN, de exemplu.

Ce este o încuietoare inteligentă?

În principiu, o încuietoare inteligentă este un dispozitiv de acționare electromecanic de blocare a ușii care întoarce cheia în broască. Un alt dispozitiv cu un cod de autorizare corespunzător poate declanșa actuatorul de la distanță.

Ce este o încuietoare inteligentă?

În funcție de model, încuietoarea inteligentă poate fi amplasată pe cilindrul de securitate existent sau vine cu un nou cilindru de închidere. Într-o casă inteligentă, încuietoarea inteligentă este un plus practic la soneria inteligentă cu supraveghere video.

Când mult-așteptatul om de ajutor sună în sfârșit la sonerie, îl poți lăsa să intre acasă după ce ai aruncat o privire la vederea camerei și ai schimbat câteva cuvinte cu el prin intermediul sistemului inteligent de interfon pentru ușă. Datorită tehnologiei smart home, casa poate fi monitorizată cu ușurință în timpul vacanței în străinătate.

Dispozitivul de acționare inteligent al blocării ușii nu funcționează doar pe ușa din față, ci este potrivit și ca control electronic al accesului pentru ușile de intrare din subsol și laterale, case de vacanță, camere de oaspeți sau ușa grădinii.

Încuietorile inteligente sunt sigure?

Încuietorile electronice ale ușilor sunt disponibile în diferite versiuni cu sau fără încuietoare cu cilindru integrat. Deoarece încuietoarea inteligentă declanșează doar mecanica încuietorului cilindric, securitatea încuietorii ușii depinde în primul rând de cilindrul utilizat.

Acest lucru se datorează faptului că o încuietoare a ușii poate fi găurită mai repede decât spartă. Mai mult, lungimea parolelor posibile, criptarea și căile de transmisie joacă un rol important atunci când vine vorba de securitate.

Încuietorile inteligente sunt sigure?

Când vine vorba de dispozitive electronice, îngrijorarea asupra hackerilor are sens. Prin urmare, este recomandat să cumpărați sau să utilizați numai încuietori inteligente care au fost testate cu succes pentru securitate.

Prețul de achiziție nu este întotdeauna un indiciu al calității încuietorii inteligente a ușii. După cum arată diverse teste, dispozitivele mai ieftine pot ține cu siguranță pasul cu încuietori inteligente la prețuri ridicate în ceea ce privește calitatea și securitatea.

Accesul prin intermediul unei aplicații sau prin internet în special prezintă cel mai mare risc de atac de către un hacker. Punctul slab aici sunt aproape întotdeauna parolele prea slabe.

Încuietorile ușilor care răspund la smartphone-ul din apropiere prin geofencing sau Bluetooth sunt mai sigure. Încuietorile inteligente care pot fi controlate prin tastaturi PIN, telecomandă radio sau senzor de amprentă nu folosesc internetul și, prin urmare, nu pot fi sparte, ci doar deschise în mod convențional.

Atunci când sunt utilizate corect și de calitate corespunzătoare, încuietorile inteligente oferă funcții de securitate suplimentare. Acest lucru se datorează faptului că înregistrează fiecare utilizare cu ora din zi și, în funcție de model, pot fi monitorizate sau operate de la distanță.

Încuietorile inteligente oferă, de asemenea, un control precis al ușii din față de la distanță. În trecut, cheile pierdute sau nereturnate de personal necesitau în cel mai rău caz o înlocuire a întregului sistem de închidere.

Cu o încuietoare inteligentă, cheile digitale pot fi controlate, șterse și reemise după cum este necesar, fără costuri suplimentare.

Care sunt cele mai bune încuietori inteligente?

Stiftung Warentest a testat pe larg zece încuietori inteligente pentru uși. Șapte dintre aceste dispozitive electronice de acționare pentru încuietoarea ușilor nu au un cilindru de închidere. Șase au fost evaluați drept „Bine”. Doar Nuki Smartlock cu Nuki Bridge a fost evaluat „Satisfăcător” din cauza problemelor de securitate atunci când îl operați prin internet.

Trei încuietori inteligente au fost furnizate cu cilindri de închidere. Dintre aceștia, Yale Entr (YA95) a trecut testul cu un rating general de „Bine”. Cele două modele cu cilindri de la concurentul Danalock au fost evaluate „Nesatisfăcător” deoarece nu îndeplineau standardele obișnuite de securitate pentru încuietorile ușilor. Aici vă prezentăm în detaliu încuietorile inteligente de top din ambele categorii.

eQ-3 Activator de blocare inteligentă Bluetooth Eqiva Bluetooth

În calitate de câștigător al testului Stiftung Warentest, a primit un rating de calitate BINE . Încuietoarea inteligentă Eqiva de la eQ-3 este ușor de montat pe cilindrul de închidere existent datorită instrucțiunilor clare de utilizare. Aceasta necesită o proiecție a profilului de 8 până la 15 milimetri.

Nu se vede din exterior că este în uz o încuietoare inteligentă. Aplicația pentru smartphone pentru iOS și Android poate fi utilizată pentru a controla în siguranță dispozitivul de acționare a încuietorilor ușii prin Bluetooth datorită comunicării radio criptate. Funcția de blocare temporizată încuie automat ușa seara la ora preprogramată.

Aplicația controlează, de asemenea, autorizațiile de acces. Scanerul opțional de amprentă Ekey Uno este compatibil cu acest dispozitiv de acționare a încuienței inteligente a ușii, dar considerabil mai scump decât încuietoarea inteligentă a ușii.

Dacă controlul aplicației este suficient pentru dvs., dispozitivul de acționare pentru încuietori inteligente Bluetooth eQ-3 Eqiva este o încuietoare inteligentă de primă clasă la un preț mic.

Nuki Smartlock

Joggerii sau persoanele cu mâinile pline se vor bucura de caracteristicile Nuki Smartlock, care se integrează perfect în mediul de acasă inteligent.

Datorită funcției de deblocare automată, dispozitivul de acționare inteligent al blocării ușii recunoaște telefonul mobil din buzunarul jachetei sau ceasul inteligent de la încheietura mâinii de îndată ce proprietarul său înregistrat se apropie de ușa din față.

Acest lucru facilitează deschiderea ușii fără mâini după cumpărături. Stiftung Warentest a acordat acestei încuietori inteligente ratingul de calitate BINE .

Smart Lock 2.0 cu Nuki Bridge de la același producător, pe de altă parte, are un punct mai mic din cauza problemelor de securitate. Succesorul Nuki Smart Lock 3.0 cu modul WiFi integrat a fost lansat între timp pentru a înlocui Bridge-ul precedent.

Noua versiune are și un indicator LED care arată când bateria este descărcată. Cu toate acestea, au apărut probleme cu Smart Lock 3.0 în teste individuale cu telefoane mobile iOS.

Yale Entr (YA95)

Smart Lock Yale Entry a fost considerat cel mai bun model cu cilindru de blocare de către testeri în multe privințe. Durata de viață a bateriei bateriei de 7,4 V 2600 mAh este mai lungă decât cea a tuturor celorlalte modele din test.

Cilindrul de închidere rezistă cu succes încercărilor de a-l deschide și, prin urmare, poate fi descris ca un încuietor de siguranță. În plus, Yale Entr are performanțe bune în utilizarea zilnică datorită conducerii sale puternice, depășind chiar și câștigătorul testului.

Zgomotul de funcționare este relativ scăzut și transmisia radio se dovedește a fi stabilă.

Doar că instalarea este puțin mai complicată decât la câștigătorul testului, deoarece la Yale Entr trebuie scos mai întâi cilindrul existent. O altă caracteristică practică este mecanismul de blocare automată când ușa este închisă.

Cu o evaluare a calității BINE (2,2), această încuietoare inteligentă este ideală pentru oricine caută un dispozitiv de acționare pentru încuietoarea ușii cu cilindru de închidere.

Producătorul oferă și accesorii opționale precum încărcător wireless pentru baterie, cilindri dubli cu profil asortat, cititor de amprente, tastatură PIN sau telecomandă.

Scrieți o recenzie pentru noi aici: Imobiliare Alba, pe Google.

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara