Energia electrică, totul despre consum

  • de Imobiliare Alba
  • 2 ani în urmă
  • 0
Energia electrică, totul despre consum

Energia electrică, ce ar trebui să știm pentru economisirea energiei electrice. Economisirea costurilor cu energia este un factor foarte important în ziua de astăzi.

Economisirea energiei electrice înseamnă să acționați într-un mod durabil, conștient și de asemenea, vă puteți reduce propriile costuri.

La ora actuală, mai presus de toate este utilizarea unui număr din ce în ce mai mare de dispozitive electronice cea care crește factura la electricitate. Există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să vă reduceți rapid și ușor costurile cu energie.

Energia electrică și pompele de încălzire vechi

Cel mai mare consum de energie nu are loc în casă sau apartament, este de obicei pompa de încalzire, dacă folosim așa ceva. Pompele de încălzire învechite sunt printre cei mai mari consumatoari de energie electrică.

Acestea pot consuma peste peste 450 de kWh, sau mai mult pe an. Acest consum poate duce la peste 7-800 de Lei, la factura de energie electrică. Noile pompe de încălzire, pot folosi cu până la 60% mai puțină energie, deoarece se autoreglează și chiar se opresc complet vara când nu sunt necesare.

Aici se poate discuta de toate aparatele casnice vechi, care sunt consumatoare mari de energie electrică. Prin urmare, aparatele casnice mai vechi de zece ani ar trebui înlocuite.

Dacă doriți să închiriați un apartament sau o casă, întrebați agenția imobiliară despre aparatele casnice pentru că pot genera cheltuieli destul de mari.

Sobe electrice, cuptoare sau aragazele electrice

Gătitul cu o sobă electrică este un alt consumator de energie electrică. La urma urmei, este folosit zilnic în majoritatea gospodăriilor și de obicei chiar de mai multe ori pe zi.

Sobe electrice, cuptoare sau aragazele electrice

Dacă sunteți o persoană căreia îi place să gătească frecvent acasă, vă puteți aștepta la un consum anual de cel puțin 500 de kWh. Cu toate acestea, dacă urmați câteva sfaturi simple, puteți economisi mulți bani.

Aceasta include de exemplu, alegerea unei dimensiuni a oalei care se potrivește cu dimensiunea plitei. O idee foarte bună. Folosirea unui fierbător pentru a încălzi apa este de asemenea, mult mai eficient din punct de vedere energetic decât utilizarea unui aragaz electric.

Dacă încălzești un litru de apă pe zi, poți economisi ceva lei pe an doar folosind un ceainic. Oprirea plitelor mai devreme și utilizarea căldurii reziduale reduce de asemenea, consumul de energie al sobei.

Congelatoare, frigidere, calculatoare, etc.

Frigiderul, congelatorul sau calculatoarele de birou se numără de asemenea, printre electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie electrică. Acest lucru se datorează faptului că ele funcționează non-stop.

Frigiderul și congelatorul generează împreună costuri destul de mari pe an. Când cumpărați un aparat nou, este indicat să acordați atenție clasei de eficiență energetică.

Clasa de eficientă A+++, este considerată optimă în acest sens. Electrocasnicele noi sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele mai vechi, iar obiceiurile de utilizare pot avea de asemenea, un impact asupra consumului zilnic.

Puteți pune aceste aparate casnice într-un loc mai răcoros, dezghețați-le în mod regulat și țineți ușile deschise doar pentru scurt timp.

Articole recomandate de imobiliare Alba

Iluminatul, o problemă în majoritatea locuințelor!

Deși iluminatul consumă o cantitate relativ mai mică de energie electrică în comparație cu electrocasnicele mari, poate fi totuși o scurgere semnificativă de energie, iar economisirea energiei electrice aici necesită foarte puțin efort.

De exemplu, are sens să lăsați lumina aprinsă doar atunci când cineva este în cameră. Detectoarele de mișcare sunt recomandate pentru spații mari exterioare.

Utilizați de asemenea, LED-uri care economisesc energia electrică. Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât corpurile de iluminat convenționale și produc o luminozitate foarte bună.

Mașina de spălat rufe, vase și uscătoarele

Uscătorul este folosit în principal pentru prosoape și lenjerii de pat. Acest lucru este practic, dar consumă energie suplimentară. Multe modele continuă să se rotească după sfârșitul ciclului de uscare pentru a menține rufele fără cute.

Din acest motiv, rufele trebuie scoase din uscător cât mai curând posibil după încheierea ciclului de uscare. Pentru a economisi energie la spălare, încărcați întotdeauna mașina suficient și utilizați o temperatură maximă de spălare de 60 de grade.

Mașinile de spălat vase sunt de asemenea, considerate consumatoare mari de energie electrică, deși aparatele moderne au făcut unele progrese aici datorită tehnologiei îmbunătățite.

Ceea ce mulți oameni nu știu, este că folosirea unei mașini de spălat vase mai ieftină consumă mai mult. Dacă doriți să vă curățați vasele cât mai eficient posibil din punct de vedere energetic, asigurați-vă că aparatul este bine umplut.

De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la clătirea prealabilă a vaselor, se consumă destul de mult.

Aceste exemple arată că economisirea energiei electrice poate fi realizată în multe moduri diferite. Important este să folosiți încă de la început aparate care economisesc energie.

Când cumpărați un aparat, uitați-vă la clasa de eficiență energetică respectivă, dintre care A este cea mai bună și G cea mai proastă.

Scrieți o recenzie pentru noi aici: Imobiliare Alba, pe Google.

Articol-ul precedent

Design interior, 2022

Articolul următor

Dormitoare moderne

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara