Design interior, 2022

  • de Imobiliare Alba
  • 2 ani în urmă
  • 0
Interior design

Se pot vedea zilnic schimbări în prezentările de design interior și foarte multe persoane studiază ce este nou în design-ul interior. Anul 2022 parcă include un timp de contemplare și reflecție, dar ne place să ne simțim optimiști și plini de energie la numeroasele oportunități pe care anul 2022 ni le rezervă.

Ce va determina tendințele de design interior în 2022?

Tendințele și preferințele nu apar dintr-o dată de nicăieri. Mai degrabă, ele sunt formate în inimile și mințile oamenilor iar acestea, la rândul lor, sunt influențate și modelate de experiențele și evoluțiile private, sociale și chiar globale.

Acest lucru deschide calea emoțională pentru modul în care trăim și simțim anul acesta. Cu toții am trecut prin doi ani tulburi și destule provocatori din cauza pandemiei. Acum, se pare că vom avea de suferit și de pe urma războilui din Ucraina, care va afecta majoritatea țărilor.

De fapt, tendințele în imobiliare nu mai sunt legate de a fi la modă pentru moment și de a menține ce avem deja. Am dezvoltat un simț mai fin pentru ceea ce este bine pentru noi și cu ce vrem să avem în casa noastră. Evident, totul ține de buget.

Nu vrem schimbări dure, ci mai mult decât oricând vrem să menținem ceea ce este familiar. Se pare că vrem să ne ținem de ceea ce se simte bine și coerent în cei patru pereți. Nu înseamnă plictiseală sau indiferență față de inovație, ci mai degrabă o înmuiere a granițelor dintre ceea ce odinioară erau stiluri clar definite.

Teme și subiecte pentru design interior

Care sunt principalele teme și tendințe de design interior în 2022? În primul rând o dorință profundă de conectare cu natura în apartamentul nostru. Tonurile de pământ liniștitoare rămân culorile preferate. La fel și verdele sau albastrul vibrant care rezonează direct cu noi, ne învăluie și ne energizează.

Știința ne ajută să înțelegem ce nevoi fundamentale reprezintă acestea. Schemele de culori și materialele naturale ajută la reducerea stresului, la scăderea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Culorile noastre preferate stimulează creativitatea, ceea ce în aceste vremuri în care mulți dintre noi lucrăm de acasă se traduce printr-o productivitate mai mare și în consecință, o satisfacție sporită față de ceea ce am realizat.

Tendințele de design interior din 2022 vor să facă acest lucru cu un pas mai mare. Predicțiile merg în direcția tonurilor de culoare inspirate de pădure și junglă. Folosit în combinație cu tonuri de lemn, pietre cu o textură izbitoare și mereu popularele ratan, bambus sau mai nou, plută.

Schimbarea stilului de viață și a culorilor asociate

Viețile noastre au fost supuse unor schimbări permanente, nemaiauzite până acum, în ultimii ani din cauza pandemiei. Tânjim după speranță și optimism. Tocmai asta oferă paleta grandioasă de culori peisajului. Deci de ce să nu te inspiri și din cer?

Luminozitatea sa este clară și pozitivă, fără să pară vreodată rece și drenantă. Tonul cerului poate fi combinat armonios cu toate tonurile naturale, iar aerisirea sa poate da o nota specială oricărei încaperi.

Teracota, o culoare sinonimă cu naturalul, urmează să își continue creșterea în popularitate. Niciun alt ton nu este la fel de întemeiat, fiind în același timp plin de speranță și cu un apel deosebit. Caracterul său puternic și de încredere radiază în interiorul înconjurător și în atmosfera generală a căminului.

Viitorul biofiliei

Biofilia este definită și ca dragostea pentru ființe vii și rămâne o dorință aproape colectivă care dorește să fie realizată cu tot mai multă sofisticare.

Această aspirație este implementată în serele moderne. Cu toții suntem familiarizați cu tendința de a extinde spațiile noastre de locuit în aer liber, cu serele contemporane care fac acum posibilă aducerea de aer proaspăt în interior.

Serele mici de interior oferă spațiu pentru a vă crește propriile plante. Acest lucru ne permite să ne înconjurăm de copaci mediteraneeni în ghivece mari care emană flerul și parfumurile lor. Toate simțurile vor să fie stimulate, așa că accesoriile de parfum minimaliste dar decorative primesc o nouă viață.

Textilele de casă și tapeturile moderne vor purta de asemenea, modele naturale cu motive florale și frunze care susțin sentimentul dorit de aproape de natură. Ce va influența alegerea produselor de interior în 2022 – design senzorial, curbe blânde și vintage.

Dorim individualitate și până la unicitate, combinată cu stimulare senzorială și confort. Asta vom căuta și vom găsi în mobilierul cu care alegem să ne umplem camerele.

Putem folosi ornamentele decorative pe care le găsim la piețele de antichități sau la magazinele vintage. Granițele sunt neclare, formele sunt organice, accentele sunt curbate. Canapeaua are marginile rotunjite iar iluminatul este implementat cu lămpi statement în design sculptural.

Interacțiunea lor reușește să creeze un sentiment relaxant și familiar atunci când intrăm în camere.

Scrieți o recenzie pentru noi aici: Imobiliare Alba, pe Google.

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara