Cum să devii agent imobiliar

 • de Imobiliare Alba
 • 2 ani în urmă
 • 0
Cum să devii agent imobiliar

Decizia de a deveni agent imobiliar este o schimbare majoră în carieră. Oamenii intră în industria imobiliară din diverse alte ocupații sau cariere și în diferite etape ale vieții .

Fiecare are motive diferite pentru a alege domeniul imobiliare ca fiind cea mai bună alegere de carieră pentru ei. Dar, o întrebare vine în mod constant de la oamenii care doresc să intre în industria imobiliară: „Cum devin agent imobiliar?”

Depinde în mare măsură de locul în care o persoană dorește să practice servicii imobiliare. Pentru a deveni agent imobiliar este nevoie de o licență de stat în primul rând.

Fiecare stat își reglementează propriul proces de acordare a licențelor imobiliare, iar reglementările sau regulile fiecărui stat sunt ușor diferite. Există câteva cerințe de bază care sunt întotdeauna consecvente atunci când începeți o carieră imobiliară.

Cerințe generale pentru a deveni agent imobiliar

În primul rând trebuie să fii eligibil. Pentru a deveni vânzător sau agent imobiliar autorizat, trebuie să:

 • Să ai cel puțin 18 ani
 • Să ai rezidență legală în România
 • Să finalizați educația pre-licență necesară
 • Să treceți examenul de licență imobiliară de stat

Aceste elemente reprezintă lista de verificare la nivel înalt a ceea ce este nevoie pentru a deveni un agent imobiliar autorizat. Dar există o mulțime de decizii pe care trebuie să le iei pe parcurs, care îți vor determina nivelul de succes în cariera ta imobiliară.

Este potrivit pentru tine să devii agent imobiliar?

Primul pas în acest proces este să te asiguri că acest domeniu de activitate este potrivit pentru tine . În calitate de agent de vânzări imobiliare, fiecare zi este petrecută lucrând pentru tine.

Aceasta înseamnă că trebuie să vă gestionați propria administrare a biroului, documentele, prospectarea potențialilor clienți, dezvoltarea relațiilor, gestionarea contactelor și tratarea cu cumpărătorii și vânzătorii.

Articole recomandate:

În ceea ce privește intervalul de salariu al unui agent imobiliar, această sumă depinde de numărul de proprietăți pe care le vindeți și de procentul de comision pentru acele vânzări.

Această structură a câștigurilor este cunoscută sub numele de comision bazat pe performanță.

Luați legătura cu agenții și brokerii imobiliari locali și adresați-le întrebări despre cum este munca de zi cu zi. Pune întrebări despre imobiliare ca o carieră pe termen lung.

Începerea unei cariere cu normă întreagă ca agent imobiliar nu poate fi tratată ca un hobby. Este nevoie de un angajament deplin.

Ce poți face cu o licență imobiliară?

Mai mult decât a deveni un agent imobiliar, obținerea licenței imobiliare deschide ușa către alte oportunități în industria imobiliară. Iată doar câteva exemple de cariere în domeniul imobiliar:

 • Broker imobiliar: Gestionează o echipă de agenți imobiliari.
 • Evaluator: Verifică valoarea unei proprietăți imobiliare.
 • Manager de proprietate: Supraveghează și întreține proprietăți imobiliare.
 • Investitori imobiliari: cumpără și vinde proprietăți imobiliare pentru câștiguri financiare.
 • Avocat imobiliar: Furnizează sau examinează documentele de încheiere a unei tranzacții imobiliare.

Cât durează să devii agent imobiliar?

În medie, durează patru până la șase luni pentru a finaliza cursurile imobiliare necesare și pentru a promova examenul de licență. Cu toate acestea, există câțiva factori care influențează timpul necesar pentru a deveni agent imobiliar.

Cursuri imobiliare online vs. în sala de clasă

Unul dintre acești factori depinde de stilul tău de învățare. Dacă preferați să învățați într-o clasă tradițională, ar putea dura aproximativ patru până la șase luni pentru a vă finaliza cursurile și pentru a obține licența imobiliară.

Dacă preferați să urmați cursurile de imobiliare online, ar putea dura doar opt săptămâni.

Cerințe de educație în domeniul imobiliar specifice statului

Fiecare stat are propriile cerințe înainte de a elibera o licență imobiliară. În general, statele necesită cursuri specifice de pre-licență înainte de a susține examenul. Aceste cerințe, inclusiv numărul de ore de credit necesare, pot varia de la stat la stat.

De câte încercări veți avea nevoie pentru a promova examenul de licență imobiliară?

Subiectele abordate într-un examen de licență imobiliară pot varia în fiecare stat. Să-ți promovezi examenul din prima încercare ar putea fi ideal, dar nu întotdeauna funcționează așa.

În cazul în care aveți nevoie de o a doua încercare, luați în considerare aceste variabile:

 • De câte ori pot susține examenul?
 • Cât de des este oferit examenul imobiliar?
 • Există timp de nefuncționare necesar între examene?

Cât de greu este să-ți obții licența imobiliară?

Pe scurt, obținerea licenței imobiliare nu trebuie să fie dificilă sau prea complicată. Doar înțelegeți timpul și efortul necesar pentru finalizarea cursurilor:

 • Finalizați cursurile necesare de pre-autorizare imobiliară
 • Studiu pentru examenul imobiliar
 • Promovarea examenului
 • Înregistrați-vă noua licență imobiliară

Articol-ul precedent

Piața imobiliară din Alba

Articolul următor

Ce face un agent imobiliar?

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara