Casa inteligentă și dispozitive suplimentare

  • de Imobiliare Alba
  • 2 ani în urmă
  • 0
Casa inteligentă și dispozitive suplimentare

Casele sau apartamentele devin din ce în ce mai inteligente, cu mai mult lux, iar cerințele potențialilor cumpărători pentru mobilier de lux sunt de asemenea, în creștere. Casa inteligentă se referă la tehnologia pentru o casă inteligentă care aduce mai mult confort și siguranță în viața de zi cu zi.

În plus, controlul inteligent al luminii și al încălzirii reduce costurile cu energia. Mai nou, agențiile imobiliare Alba, folosesc acest gen de case pentru închiriere. Aceasta înseamnă că un sistem de casă inteligentă pentru clădirile noi este acum aproape standard.

Oricine intenționează să își renoveze vechea clădire sau să echipeze o proprietate existentă într-un mod mai inovator își poate moderniza proprietatea cu o casă inteligentă în orice moment.

Cu toate acestea, acest lucru necesită aproape întotdeauna acces rapid la internet și WiFi stabil în toată casa. Repetoarele suplimentare garantează o gamă mai mare pe mai multe încăperi sau etaje, dacă este necesar.

Ca alternativă la WiFi, există și sisteme care comunică prin radio sau Bluetooth. Acestea sunt mai puțin expuse riscului de atac cibernetic, dar nu pot fi controlate de la distanță.

Chiar și tehnologia de bază pentru casa inteligentă oferă avantaje atractive pentru cei patru pereți. Extinderea la o casă inteligentă complet conectată în rețea nu cunoaște aproape nici o limită în ceea ce privește securitatea, confortul și economiile de efort. În general, este doar o chestiune de preț și nevoi personale.

Casa inteligentă, sisteme Home!

Inima unui sistem smart home este unitatea centrală de control care asigură o comunicare lină cu dispozitivele periferice prin internet, Bluetooth sau radio. Aceste așa-numite gateway-uri sau hub-uri sunt oferite de diferiți producători cu diferite opțiuni de comunicare.

Dacă aveți nevoie de o configurație de bază ieftină pentru iluminatul inteligent, există o gamă largă din care puteți alege. Cu toate acestea, acest lucru nu este adesea suficient pentru a extinde casa inteligentă în timp într-un sistem care este conectat în rețea în întreaga casă.

În acest caz, este important să alegeți încă de la început un gateway cât mai deschis, cu căi de comunicare diferite, astfel încât sistemul de automatizare a locuinței să poată fi extins în continuare după dorință în câțiva ani.

În timp ce unii furnizori oferă un sistem închis pentru propriile produse, alții permit utilizarea dispozitivelor inteligente compatibile de la alte mărci în mediul lor de acasă. Acestea oferă posibilitatea de a face upgrade liber și de a alege modele mai rentabile.

Dacă un robot sau un alt dispozitiv dorit nu este compatibil cu sistemul selectat la o dată ulterioară, acest lucru nu prezintă, în general, probleme. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea produselor inteligente pot fi operate autonom, adică fără gateway, direct printr-o aplicație.

Economisirea energiei prin tehnologia smart home

Indiferent dacă este o clădire nouă sau o clădire veche cu îmbunătățiri ale eficienței energetice, casa inteligentă susține măsuri de economisire a energiei la fel de eficient pe cât crește atmosfera de bine a proprietății.

Pe de o parte, controlul inteligent al încălzirii economisește bani, deoarece încălzirea funcționează doar atunci când este cineva acasă. Termostatele inteligente de acasă cu senzori reduc puterea de încălzire în întuneric sau când camera este goală, de exemplu.

Alte sisteme smart home învață obiceiurile de utilizare și reglează în consecință caloriferele sau alimentarea cu apă caldă. Termostatele WiFi cu geofencing, detectează la rândul lor când ne apropiem de casă și apoi măresc încălzirea.

Este posibil să controlați încălzitoarele individual sau variabil în toată casa prin internet. Acest lucru economisește costurile de energie atunci când sunteți plecat și oferă totuși confortul de a putea intra în încăperi plăcut încălzite în orice moment.

Tehnologie Smart Home pentru mai puțină muncă și mai mult timp liber

Prizele inteligente transformă o lampă de masă simplă în iluminare inteligentă. Alternativ, prizele practice transformă aparatele electrocasnice obișnuite în ajutoare inteligente de bucătărie.

Acest lucru permite aparatului de cafea existent să pornească automat la o oră fixă, în funcție de ziua săptămânii. Dacă preferați să dormiți, puteți începe procesul de preparare din pat folosind o aplicație pentru telefonul mobil.

Roboții aspiratori sau roboții combinați cu aspiratorul, curăță podelele și astfel economisesc mult timp în gospodărie.

Ele încep la ora specificată sau conform instrucțiunilor din aplicație. În acest fel, robotul aspiră întregul apartament sau camerele și zonele individuale, după cum este necesar.

Puteți cumpăra aspiratoare robot cu mai puțin de 500 de euro, care vă aspiră la întâmplare toată casa. Modelele cu funcție suplimentară de ștergere, secvență de curățare planificată și tehnologie laser pentru detectarea obstacolelor sunt mai scumpe.

Iluminat inteligent pentru casă – confortabil, adaptabil, eficient

Setul de pornire a tehnologiei pentru casa inteligentă cel mai des achiziționat este sistemul inteligent de control al luminii. Fie că este o lampă de economisire a energiei, bandă LED sau întrerupător inteligent de lumină pentru casă, iluminatul inteligent creează o ambianță distinctivă pentru toate tipurile de încăperi și în orice moment al zilei.

În timp ce livingul și sufrageria în plan deschis strălucește puternic și vesel la micul dejun într-o iluminare înălțătoare la lumina zilei, seara vă invită la o cină relaxată la lumina lumânărilor, cu iluminare caldă și plăcut estompată.

Acest lucru este posibil prin iluminarea inteligentă, cum ar fi Philips Hue, care se integrează perfect în majoritatea sistemelor de case inteligente folosind standardul wireless ZigBee.

Acestea pot fi controlate prin aplicație, radio sau de exemplu, prin comenzile vocale ale Asistentului Google. Întrerupătoarele de lumină inteligente pentru casă pot fi integrate în întrerupătoarele de lumină existente și oferă de asemenea, un avantaj dublu.

Acest lucru se datorează faptului că permit pornirea și stingerea luminii inteligente a casei prin aplicație sau internet, chiar și atunci când nimeni nu este acasă.

În acest fel, arată ca și când cineva este acasă, dar pare luminoasă și prietenoasă atunci când proprietarii vin acasă. Este și cazul unui detector de mișcare cu control al luminii. Pentru că în funcție de sistem și programare, acesta luminează automat drumul spre baie noaptea prin aprinderea luminilor necesare pentru o perioadă prestabilită.

Comenzile inteligente ale luminii oferă de asemenea, mai multă siguranță. În cazul unei efracții de exemplu, sistemul de control al luminii inteligente a casei Bosch aprinde luminile în toată casa, ceea ce determină de obicei hoții să se retragă rapid.

Alăturați-vă discuției


Comparați anunțurile

Compara